Skip to main content

Arjen ja vapaa-ajan tasapaino

Logomossa työskentelee rohkeita yrittäjiä ja kokeneita ammattilaisia lukuisilta eri aloilta. Saman katon alla on helppo verkostoitua ja kuulla inspiroivia tarinoita erilaisilta osaajilta. Näillä työelämän mukavilla asioilla on myös kääntöpuolensa. Välillä työtehtävät kasaantuvat ja kiire ei lopu. Nykypäivän työelämä vaatii tekijöiltään myös jatkuvaa itsensä kehittämistä.

Jälkiruokataituri Pinja Paakkonen työskentelee kokopäiväisesti Logomo Kitchenissä ja pyörittää samalla omaa toiminimeä. Paakkonen on työskennellyt myös ulkomailla ja kuulunut Suomen kokkimaajoukkueeseen. Kiireestä huolimatta Paakkonen pyrkii löytämään tasapainon työnteon ja vapaa-ajan välillä. Rauhoittuminen tapahtuu esimerkiksi joogaamalla ja sienestämällä. “Kannattaa löytää se oma juttu, joka parhaiten toimii vastakohtana työlle.”

Jatkuva uteliaisuus on avain uudistumiselle

Varsinkin luovasta työstä on välillä vaikeaa päästää irti. Ajatukset seuraavat, vaikka työpäivä olisikin ohi. Paakkonen osaa kääntää tämän myös voimavaraksi. Esimerkiksi kaupungilla kävellessään voi innostua arkipäiväisistä asioista, muodoista ja elementeistä, joita pystyy myöhemmin hyödyntämään työssään. “On hieno taito inspiroitua missä vaan ja mistä vaan.”

Paakkosen mielestä jatkuva uteliaisuus on avain innovatiivisuuteen. Inspiraatio keittiössä lähtee usein liikkeelle sen ulkopuolelta. Uteliaisuutta ei tulisi rajata vain oman alan ympärille. Paakkosta inspiroi esimerkiksi taide ja muotoilu. “Kannattaa kiinnittää huomiota ihan kaikkeen mitä ympärillä tapahtuu”, hän kannustaa.

Takaisin uutisiin

Itsensä kehittäminen tapahtuu omalla painollaan

Itsensä jatkuva kehittäminen on helpointa silloin, jos tekee jotain mitä kohtaan kokee intohimoa. Paakkosen palo jälkiruokia kohtaan lähtee halusta tuottaa ihmisille kokemuksia. Jälkiruoka on viimeinen elementti ja samalla huipennus ruokailukokemuksesta. “Ne ovat vaan cooleinta, mitä keittiössä voi tehdä”, Paakkonen naurahtaa.

Paakkonen on hyvä esimerkki Logomon Kitcheniä pyörittävän Sunborn Cateringin ammattitaidosta. Sunborn järjestää Kitchenin lounaan lisäksi tarjoilut kaikkiin Logomon tapahtumiin kokouksista keikkaruokailuihin. Silloin kun työarki tuntuu tökkivän, kannattaakin suunnata Kitcheniin. Jos hyvä tuuri käy, tarjolla on Paakkosen loihtimia jälkiruokaelämyksiä.

Logomo Kitchen

Logomo Kitchenissä voi lounaan lisäksi nauttia maittavasta lauantaibrunssista.

Katso brunssimenu tästä