Skip to main content

Jan Tryggin valokuvanäyttely vie katsojansa musiikki-elämykseen

Valokuvaaja Jan Tryggin Rock Upon Logomo 2018-2019 -näyttelyä voi käydä ihastelemassa Logomon Teatro-galleriassa joulukuun alusta lähtien. Näyttelyn kuvat ovat Tryggin valitsemaa parhaimmistoa viimeisen vuoden aikana Logomossa hänen kuvaamistaan keikkakuvista. Esillä olevissa teoksissa näkyvien artistien ja bändien skaala on laaja. Valokuvateoksista löytyviin tähtiin lukeutuvat esimerkiksi maailmankuulu death metal -yhtye Cannibal Corpse sekä kotimaan huippuartisteja kuten J. Karjalainen, Lauri Tähkä sekä Battle Beast.

Teokset ovat esillä Logomon Teatro-galleriassa, joka on näyttelytilana mitä mahtavin. Kuvat ovat esillä kookkaina ja näyttävinä printteinä, joten niitä katsellessa tuntuu kuin seisoisi itsekin keikalla eturivissä. Valokuvanäyttelyä säestää soittolista, joka on koottu esillä olevien artistien musiikista. Nämä elementit ja Tryggin kyky ikuistaa kuvaan keikalla huokuva tunnelma, varmistavat sen että näyttely vie katsojansa aitoon musiikki-elämykseen!

Rock Upon Logomo 2018 - 2019
Logomon Teatro-galleriassa

Teatro sijaitsee Logomossa, osoitteessa
Köydenpunojankatu 14, 20100 Turku

Teatro palvelee aina Logomo-salin ja Teatron tapahtumien yhteydessä.
Teatro avoinna ke-la klo 15.00 alkaen.

Brunssi tarjolla Teatrossa lauantaisin klo 12-15. Yhdistä ruokailu ja näyttely – tule nauttimaan keikkakuvista Logomon Teatroon. Tarkemmat brunssiaikataulut tapahtumakalenterista.

Intohimon kautta huippukuvaajaksi

Jan Trygg on todellinen monilahjakkuus. Hänen kuvistaan huokuu aito tunnelma ja hänen kykynsä ikuistaa konsertti, sen kaikissa sävyissä. Ei ole sattumaa, että Trygg omaa ainutlaatuisen kyvyn taltioida keikkatunnelmaa niin elävästi. Sen lisäksi että hän on livetilanteiden kuvaamisen kärkitekijä, hänellä on itsellään vahva musiikkitausta. Hän onkin soittanut bändeissä ja keikkaillut aktiivisesti jo kaksikymmentä vuotta.

Kun Trygg aloitti kitaran soiton kaksitoista vuotiaana, hän uppoutui jo silloin musiikkilehtien ihmeelliseen maailmaan. Erityisesti bändien keikkakuvat tekivät häneen lähtemättömän vaikutuksen ja unohtumattoman muistijäljen.

Trygg on elävä esimerkki siitä, kuinka palava intohimo tekemiseen, voi viedä vahvasti kohti unelmia. Vuonna 2016 Trygg toimi Morbid Evils-yhtyeen kitaristina. Euroopan-kiertueelle lähtiessään hän otti kiertuetta varten ostamansa kameran mukaan, tavoitteenaan taltioida kiertueen parhaat muistot. Alkuun hän ei osannut kuin käynnistää kameran, mutta kuvaamaan päästyään nälkä vain kasvoi syödessä. Kiertueen jälkeen intohimo livetilanteiden ja upeiden hetkien dokumentointiin on kasvanut aina vaan.

Inspiraatio vie mukanaan

Trygg kuvailee valokuvaamista itselleen tärkeänä itseilmaisun muotona, jota tehdessä ajantaju katoaa ja inspiraatio vie mukanaan. Kuviensa kautta hän pyrkii välitttämään tätä upeaa tunnetta myös muille. Yhdeksi ikimuistoisimmaksi kuvauskeikakseen hän kuvailee Turun Logomossa 18.7.2018 kuvaamaansa Cannibal Corpsen keikkaa, joka oli ensimmäinen kerta, kun hän pääsi kuvaamaan ulkomaalaista pitkän linjan metalliyhtyettä. Tämä ja lukuisat muut Tryggin upeat keikkakuvat ovat nähtävissä Rock Upon Logomo 2018-2019 -näyttelyssä, josta taideteoksia voi myös ostaa itselleen.