Skip to main content

Johanna Oraksen 50-vuotisnäyttely I’m Every Artist ilahdutti väriloistollaan Teatro-galleriassa syyskuussa 2020. Näyttelyssä oli esillä Oraksen taidetta vuosien varrelta, kuten esimerkiksi Turun kulttuuripääkaupunkivuonna 2011 tehtyjä Turku palaa –aiheisia teoksia.

Taide kohtaa arjen

Kodit ovat Oraksen mukaan saaneet nyt uudenlaisen tason ja kotien halutaan olevan toimivia, viihtyisiä, energisoivia ja hyvää mieltä tuovia. Juhlanäyttelyssä esitettiin kokonaisuus siitä, miten taide toimii myös arjessa. Näyttelytilaan oli ripustettu Oraksen Valaisin Grönlundin kanssa yhteistyössä tehtyjä valaisimia ja esillä oli Liunen kanssa valmistettuja taideovia.

Ajankohtainen teos vuodelta 2014

Oraksen mukaan varsinkin teoksen Sorry we are closed sanoma on tänä vuonna puhutellut ihmisiä. Siitä olikin näyttelyn yhteydessä myynnissä myös päällä pidettävää taidetta, nimittäin huppareita ja T-paitoja. Taiteen käsitys voi siis olla laaja.

”Logomo on monimuotoinen, monitasoinen ja luovuutta ruokkiva näyttelytila” Oras kommentoi.

Terveiset nuorille taiteentekijöille

Nuorille taiteentekijöille Oras haluaa lähettää kannustavat terveiset ja sanoa, etteivät ajattelisi mitään rajoja tai rajoituksia, mitä saa tai ei saa tehdä, vaan kuuntelisivat sisintään ja ajattelisivat ihmisläheisesti. Oras itse lähtisi nyt viemään taidetta eteenpäin ja maailmalle kauneus, estetiikka ja hyvinvointi edellä.

Näyttelytila, joka muovautui moneksi

Oraksen näyttelyn aikana Teatro-galleria muovautui moneksi. Oras kehuikin Logomon miljöötä inspiroivaksi ja henkilökuntaa joustavaksi ja ammattitaitoiseksi. Tilassa pidettiin juhlanäyttelyn ohella myös Oraksen yhteistyökumppanin Liunen järjestämä tilaseminaari, joka striimattiin livenä. Neljänä iltana Galleria-saliin katettiin The Voice of Finland VIP-asiakkaille illallinen.

Oheisesta videosta pääset vielä syyskuun juhlanäyttelytunnelmiin Oraksen itsensä kertomana.

Takaisin uutisiin