Skip to main content

Logomossa lanseerattiin keskiviikkona 2.12.2020 Clean & Safe Turku –toimintamalli matkailu- ja tapahtuma-alan yrittäjien Kohti uutta kasvua -tilaisuudessa. Tilaisuudessa oli puhumassa myös Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

Clean & Safe -kampanjoinnin tarkoitus on viestiä terveysturvallisesta Turusta sekä koota tietoa, miten eri toimijat ovat sitoutuneet suosituksiin, viranomaismääräyksiin ja sertifikaatteihin.

Clean & Safe -tunnuksen saaminen

Vaadittuja toimenpiteitä ja turvallisuuskriteereitä noudattavat matkailu-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijat saavat käyttöönsä Clean & Safe Turku -tunnuksen. Tunnus on näkyvillä esimerkiksi yritysten verkkosivuilla ja toimipaikkojen ovissa.

Clean & Safe Turku kampanjoinnissa ovat mukana Turun kaupunki, Turku Science Park Oy, Visit Turku, Visit Naantali sekä matkailu- ja tapahtuma-alan yrityksiä, kuten Logomo ja ravintola Logomo Kitchen. Clean & Safe -tunnusta käytetään myös kansainvälisesti, joten se alkaa olemaan matkailijoille tuttu.

Tunnuksen merkitys

Vaaditut toimenpiteet liittyvät turvallisuuteen, hygieniaan ja asiakkaiden hyvinvointiin. Toimijoilta edellytetään muun muassa sitä, että yritys on kouluttanut ja sitouttanut henkilökuntansa koronaturvalliseen toimintaan ja yritys noudattaa THL:n ohjeita koronaturvallisuudesta. Clean & Safe -merkistä siis tunnistaa, että yritys on valmistautunut suojelemaan asiakkaitaan Covid-19 -virukselta.

On tärkeä viestiä yhtenäisesti matkailijoille siitä, että Turun seudun toimijat ovat sitoutuneet omalta osaltaan luomaan turvalliset puitteet esimerkiksi konserttikävijöille, toteaa Päivi Rytsä.

Sitoutuminen toimenpiteisiin

Kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijat, joihin Logomokin kuuluu, ovat tehneet ja tekevät myös jatkossa seuraavia toimenpiteitä:

  • Asiakaspalveluhenkilökunnan perehdytys
  • Viestintä asiakkaille
  • Opastus paikan päällä
  • Kävijähallinta
  • Käsihygienia
  • Tehostettu siivous

Logomossa olemme koonneet verkkosivuillemme kattavan koronainfon, jossa kerrotaan tapahtumavieraille yksityiskohtaisesti Logomossa toteutettavasti toimenpiteistä. Tapahtumissa olemme esimerkiksi puolittaneet katsomotilojen kapasiteetin, muuttaneet kaikki paikat istumapaikoiksi ja kiinnittäneet turvaväleistä, maskeista ja käsihygieniasta muistuttavia tarroja. Järjestyksenvalvojat ovat aina tapahtumissa opastamassa yleisöä.

Logomo haluaa omalta osaltaan olla mukana hidastamassa viruksen etenemistä. Lounais-Suomen aluehallintoviraston määräysten mukaisesti yleisötapahtumat on peruttu 23.12.2020 saakka.

Clean & Safe Turku