Skip to main content

Turkulaisen tapahtuma-, kongressi- ja luovan talouden keskus Logomon yhtiörakenne järjestellään uudelleen. Tavoitteena on muuttaa Logomon rakennetta vastaamaan talon pitkän aikavälin kehittämistavoitteita ja konsernin ydintoimintoja. Logomo on jo nyt yksi Suomen menestyneimmistä tapahtumataloista, jossa yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla luovien alojen liiketoiminta ja kulttuurisisällöt.

Uudelleenjärjestelyssä Hartela Länsi-Suomi Oy ja Turun kaupunki säilyvät Logomon omistajina, mutta omistussuhteet muuttuvat.

Rakennejärjestelyn lopputuloksena nykyinen Kiinteistö Oy Turun Köydenpunoja jaetaan kahteen osaan, joista Logomon Toimistot Oy omistaa toimistokäytössä olevat tilat ja Logomon Tapahtumatilat Oy tapahtumien järjestämiseen tarkoitetut tilat.

Tilojen vuokrauksesta toimitila-asiakkaiden ja tapahtumajärjestäjien käyttöön vastaa Logomo Oy, josta Hartela omistaa 61 prosenttia ja Turun kaupunki 39 prosenttia. Turun kaupungilla on enemmistö (51 %) tapahtumatilat omistavasta Logomon Tapahtumatilat Oy:stä.

– Järjestelyllä turvataan Logomon toiminnan kehittäminen pitkäjänteisesti ja tuetaan tehokkaammin konsernin ydintoimintaa eli tapahtumatalona toimimista. Samalla haluamme palvella entistä paremmin myös toimitila-asiakkaita. Public-private -malli on ollut hyvä ja nyt sitä kehitetään vastaamaan tämän hetken tavoitteita ja toimintakentässä tapahtuneita muutoksia, sanoo Logomo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Heikki Hartela.

Muutokset eivät vaikuta Logomon vuokralaisiin, asiakkaisiin tai työntekijöihin. Logomossa toimii lähes 80 yritystä, joissa työskentelee yli 400 henkilöä.

Yhtiörakenteen uudelleenjärjestelyä on valmisteltu viime syksystä lähtien ja osapuolilla on yhteisymmärrys järjestelystä ja sen taloudellisista perusteista. Turun kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 26.3.2018.

– Olemme erittäin tyytyväisiä Logomon toimintaan ja huikeisiin tuloksiin. Taustalla tehtävät järjestelyt terävöittävät toimintaa entisestään, jolloin Logomo pystyy entistä paremmin vastaamaan Turun tavoitteisiin olla Suomen johtavin tapahtumakaupunki, sanoo Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 alussa avatun Logomon ydinliiketoimintaa on vuokrata tiloja erikokoisille tapahtumille, messuille, kongresseille, yritystilaisuuksille ja toimitila-asiakkaille.

Vuodesta 2011 alkaen Logomossa on ollut jo lähes 2 miljoonaa kävijää. Vuonna 2017 Logomossa järjestettiin yhteensä 1200 tilaisuutta ja kävijämäärä oli 346 000. Määrät ovat jatkuvassa kasvussa ja Logomo on yksi Suomen johtavista tapahtumataloista.

Lisätiedot:

Heikki Hartela, hallituksen puheenjohtaja, Logomo Oy, p. 050 1463, heikki.hartela@hartela.fi

Minna Arve, kaupunginjohtaja, Turun kaupunki, p. 02 262 7224, minna.arve@turku.fi

Takaisin uutisiin!