: Skip to main content

Vetovoimainen työympäristö

Logomon toimitilapuolen käyttöaste on jo vuosien ajan hiponut sataa. Tällä hetkellä Byråssa ja Konttorissa toimii noin 90 yritystä eri toimialoilta.

Logomon työskentelytiloista pienimmät ovat Coworking-pöytäpaikkoja, jotka sopivat esimerkiksi projektimaiseen työskentelyyn. Muuten toimitilojen koot vaihtelevat seitsemästä neliöstä tuhanteen neliöön.

– Eniten kysytään vuokralle pikkutiloja, mutta pyrimme aina löytämään yritykselle sopivankokoisen tilan, jos esimerkiksi yrityksen toiminta kasvaa. Kun yritysten tilanteet muuttuvat, samalla vapautuu tiloja myös uusien toimijoiden vuokrattavaksi, kertoo Logomon toimitilapäällikkö Kirsi Ranta.

Staria pääsi vaikuttamaan tilaansa

Hyvä esimerkki yrityksen tarpeisiin räätälöidyistä tiloista on kansainvälisiin talouspalveluihin erikoistuneelle Starialle toteutettu työympäristö. Syksystä 2013 lähtien Logomossa toiminut Staria on kasvanut vuosien varrella niin, että nyt yrityksellä on siellä jo viides toimitila käytössään.

– Aloitimme pienellä porukalla Byrån puolella Open Office Konepajan työpisteellä. Nyt meillä on käytössämme 550 neliötä ja olemme Logomon toisiksi suurin vuokralainen, kertoo Starian toimitusjohtaja Juha Tommila.

Tommilan mukaan Stariassa on arvostettu erityisesti Logomon joustavuutta yrityksen tilatarpeiden suhteen.

– Pääsimme itse vaikuttamaan tiloihin, ja Logomossa meillä onkin yksi yhtiömme onnistuneimpia toimistoja. Ihmiset viihtyvät Logomossa tosi hyvin, Logomon henki on hyvä, Tommila kertoo.

Starian liiketoiminta kasvaa tällä hetkellä eniten kansainvälisten talouspalveluiden ja robotiikan puolella, ja näitä molempia tehdään paljon Turussa. Yhteensä yrityksellä on Suomessa viisi toimistoa.

– Käytössämme on nyt 80 hengen toimitila, jonne väkeä mahtuu vielä, Tommila vinkkaa vapaalla jalalla oleville osaajille.

Logomon tuleva silta korostaa hyvää sijaintia

Myös Logomon sijainnilla on monelle yritykselle merkitystä. Sijainnin rooli korostuu Starian Tommilan mukaan entisestään, kun Logomon silta valmistuu.

– Väkemme kulkee paljon junalla, joten suora yhteys laitureille on tärkeä asia. Seuraamme myös mielenkiinnolla koko ratapihan alueen kehittymistä, kokonaisuudesta on tulossa upea, Tommila sanoo.

Toimitilapuolen vuokralaisille tehdyn tuoreimman asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan Logomossa toimivat yritykset kokevat talon sijainnin vaikuttavan omaan liiketoimintaan, työvoiman saantiin ja yrityksestä syntyvään mielikuvaan positiivisesti.

Lisäksi kolmasosa kyselyyn vastanneista arvioi yrityksen liikevaihdon kasvavan seuraavien 12 kuukauden aikana. Tulokset ovat olleet mukavaa luettavaa myös toimitilapäällikkö Kirsi Rannalle.

– On hienoa, että yritykset katsovat valoisasti tulevaisuuteen, Ranta iloitsee.

Vahvasti logomolainen arvostaa yhteisöä

Logomon antama ensivaikutelma on merkittävä plussa ohjelmistosuunnittelua tekevän Sovector Oy:n Mikko Hirvoselle.

– Logomo on hyvännäköinen, avara ja erikoinen tila, jossa viihdyn yrittäjänä ja jonne on kiva pyytää myös asiakkaita. Logomo antaa omastakin firmasta hyvän kuvan, Hirvonen summaa.

Hirvonen aloitti Logomossa alun perin pöytäpaikalla kuutisen vuotta sitten.

– Tein etätöitä Turusta jyväskyläläiselle firmalle ja oli mukava päästä tekemään töitä ihmisten ilmoille. Kun keskityin omaan yritykseen, aloin kaivata yksityisyyttä ja omaa toimistoa, Hirvonen kertoo.

Hirvonen tekee yksinyrittäjänä asiakkailleen konsultointia ja alihankintaa sekä kehittää Sovectorin omia ohjelmistotuotteita, jotka tarjoavat ratkaisuja kriittiseen viestintään, turvallisuuteen ja tilannetietoon.

– Logomossa on myös se hyvä puoli, että jos itselle tulee kiireisiä hetkiä, löytyy talosta muita koodareita tai esimerkiksi mainostoimisto avuksi.

Yksinyrittäjälle muista Logomossa työskentelevistä yrittäjistä on muodostunut tärkeä yhteisö, jonka kanssa peilata tarvittaessa työpulmiakin.

­– Tykkään siitä tosi paljon, että voi kävellä vaikka yhteiselle kahvipisteelle ja jutella jonkun kanssa. Olen vahvasti logomolainen!

Toimitilaa Logomosta

Logomo on luovan talouden keskus, jossa viihtyisyys, yhteisöllisyys ja luovuus yhdistyvät uusimpaan tekniikkaan ja parhaimpiin toimitilaratkaisuihin Logomo Byråssa ja Logomo Konttorissa. Logomo tarjoaa inspiroivan ympäristön kilpailukykyiseen hintaan. Tutustu vapaana oleviin toimitiloihimme ja ota rohkeasti yhteyttä!

Katso vapaat toimitilat
Takaisin uutisiin