Varsinais-Suomen Yrittäjägaala

Logomo Yrittäjägaalan pitopaikkana vuosi toisensa jälkeen

”Logomo on kuin tehty Yrittäjägaalan kaltaisia juhlavia tilaisuuksia varten”

Varsinais-Suomen Yrittäjät ry on järjestänyt Varsinais-Suomen Yrittäjägaalaa Turussa jo yli 40 vuoden ajan. Yrittäjägaala on Varsinais-Suomen Yrittäjien vuoden päätapahtuma, jossa palkitaan ansioituneita yrittäjiä ja juhlitaan yrittäjyyttä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana tapahtumapaikaksi on valikoitunut Logomo, vain paria poikkeusvuotta lukuun ottamatta.

Viimeisin Yrittäjägaala järjestettiin Logomo-salissa 8.10.2022, jolloin paikan päälle saapui juhlimaan 750 gaalavierasta. Illan ohjelmassa oli palkitsemisseremonioiden lisäksi kolmen ruokalajin illallinen sekä verkostoitumista. Illan kruunasi Pete Parkkosen energinen esitys.

– Gaalan aikana lähes koko talo on varattu Varsinais-Suomen Yrittäjille. Paikallisyhdistyksemme varaavat yleensä pienempiä tiloja Logomosta, joissa he tapaavat oman yhdistyksensä väkeä ja kunnan edustajia. Lisäksi Varsinais-Suomen Yrittäjät järjestää pienen pre-tilaisuuden Teatro-galleriassa sekä jatkot Teatro barissa, kertoo tapahtumakoordinaattori Niina Pekkala.

Pekkalan mukaan Logomo on kuin tehty Yrittäjägaalan kaltaisia juhlavia tilaisuuksia varten.

– Logomosta saa hyvin juhlavan ja tunnelmallisen varsin pienellä panostuksella. Tämän suhteen Logomolle ei löydy kilpailijaa Turusta näin isolle osallistujamäärälle, Pekkala korostaa.

Suunnittelu alkaa ajoissa

Perinteisesti Yrittäjägaalaa aletaan suunnitella yhdessä Logomon tiimin kanssa jo keväällä, jopa kahdeksan kuukautta ennen tapahtumaa.

– Itse varauksen teemme jopa kahta vuotta ennen itse tapahtumaa, Pekkala huomauttaa.

Koska tapahtuman järjestämisellä Logomossa on jo pitkät perinteet, ei suunnittelussa tarvitse lähteä aivan nollasta. Kesälomien alkaessa gaalan suunnittelu on yleensä jo pitkällä ja suuret linjat selvillä. Syksyllä hiotaan yksityiskohdat kuntoon.

Esimerkiksi tämänvuotinen gaalailta sujui Pekkalan mukaan erinomaisesti.

– Ruoka sai kiitosta joka puolelta. Tänä vuonna halusimme listalle ehdottomasti possun poskea, vaikkei sitä ollutkaan menuvaihtoehdoissa. Toiveemme otettiin hienosti huomioon ja tämä saatiin iloksemme onnistumaan.

Mutkatonta kommunikointia puolin ja toisin

Koska Logomon ja Varsinais-Suomen Yrittäjien yhteistyö on jatkunut jo vuosien ajan, on yhteistyöstä muodostunut mutkatonta ja sujuvaa puolin ja toisin.

– Aivan erityisesti haluan mainita nimeltä tuotantokoordinaattori Eetu Roumion, joka on loistava asiakaspalvelija ja tekee työtä suurella sydämellä, Pekkala kiittelee.

Varsinais-Suomen Yrittäjät on varannut Logomon gaalaa varten myös vuosiksi 2023 ja 2024.

– Palautekeskusteluissa olemme aina puhuneet hyvin avoimesti parannuksista puolin ja toisin. Yhdessä logomolaisten kanssa rakennamme tuleville vuosille entistäkin parempaa tapahtumaa, Pekkala uskoo.

Kuvat: Katri Haavisto Photography & Sander Vill

“Logomosta saa hyvin juhlavan ja tunnelmallisen varsin pienellä panostuksella. Tämän suhteen Logomolle ei löydy kilpailijaa Turusta näin isolle osallistujamäärälle.”

Niina PekkalaTapahtumakoordinaattori