: Skip to main content

Päivi Rytsä (vas.), Hanna Kolehmainen, Jarkko Virtanen ja Riikka Arola

Ravintola-, catering- ja tapahtuma-alan toimija Sunborn Catering Oy on ostanut Hartela Länsi-Suomi Oy:n osuuden turkulaisesta tapahtumakeskus Logomosta. Omistajavaihdos astuu voimaan 1. marraskuuta 2020. Samassa yhteydessä Sunborn Catering Oy muuttaa nimensä Sunborn Events Oy:ksi. Sunborn Events lähtee kehittämään Logomon palveluita Suomen ykköstapahtumatalona. Muutos ei koske Logomon Toimistot Oy:tä. Sen omistajana jatkaa Erikoissijoitusrahasto Aktia Toimitilakiinteistöt.

Logomo saa Sunborn Eventsistä pääomistajan, joka on toiminut Logomossa sen perustamisesta, vuodesta 2011 lähtien koko talon ravintolatoiminnasta vastaten. Sunborn Events on myös merkittävä tapahtumatuottaja, joka on järjestänyt Logomossa vuosittain lähes sata eri tapahtumaa. Omistajuuden myötä Sunborn Eventsin asema tapahtuma-alan toimijana vahvistuu entisestään.

Yhteistyö muiden tapahtuma-alan toimijoiden kanssa jatkuu

Sunborn Events on omistajana vahvasti sitoutunut Logomon toiminnan kehittämiseen. 

”Omistajavaihdoksen myötä Logomosta tuleekin entistä ketterämpi kumppani asiakkaille ja tapahtumajärjestäjille”,
Sunborn Eventsin toimitusjohtaja Riikka Arola sanoo.

”Yhteistyö tapahtuma-alan toimijoiden ja muiden kumppanien kanssa jatkuu kuten ennenkin, mutta pystymme palvelemaan asiakkaitamme jatkossa laajemmalla tuoteskaalalla ja toimimaan yhtenäisesti Logomo-brändin alla. Lisäksi paljon kiitosta saaneet hyvät verkostomme eri toimijoihin säilyvät edelleen asiakkaidemme käytössä”, Logomon toimitusjohtajana jatkava Päivi Rytsä sanoo. 

Nyt on oikea hetki kehittää liiketoimintaa

Tällä hetkellä Logomossa järjestetään tapahtumia, joissa noudatetaan tarkasti viranomaisvaatimuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Pandemian hiljentämää aikaa hyödynnetään liiketoiminnan uudistamiseen ja uusien konseptien kehittämiseen.

”Logomo on valtakunnallisesti tunnustettu ja arvostettu tapahtumatalo. Haluamme, että talo elää jatkossakin kiinnostavana, sykkivänä ja asiakkaat yllättävänä kohteena. Lähdemme kehittämään elämys-, ravintola- ja kokouspalveluita yhdessä Logomon osaavan ja ammattitaitoisen tiimin kanssa”, Riikka Arola sanoo.

Suunnitelmissa on esimerkiksi ravintolakonseptien uudistaminen ja muun muassa oman leipomon avaaminen Logomoon.

”Tulemme huolehtimaan siitä, että Logomo on Suomen ykköspaikka järjestää tapahtumia ja tulla viihtymään myös tulevina vuosina”, Arola jatkaa.

Vaikka koronakriisi on ajanut tapahtuma-alan ahtaalle, Logomossa tulevaisuuteen katsotaan luottavaisin mielin.

”Tämä on nyt paikka uudistaa tarjontaa ja vahvistaa Logomon asemaa markkinoilla. Voimme itse vaikuttaa siihen, miltä tapahtumabisnes näyttää tulevaisuudessa ja kehittää palveluita yhdessä kumppaneiden kanssa”, Rytsä sanoo.

Riikka Arola (vas.), Jarkko Virtanen, Päivi Rytsä ja Hanna Kolehmainen

Kauppa kaikille mieluisa ratkaisu

Kaupassa omistajaa vaihtavat Hartela Länsi-Suomi Oy:n omistusosuudet Logomo Oy:stä ja Logomon Tapahtumatilat Oy:stä. Turun kaupunki jatkaa edelleen molempien osakeyhtiöiden toisena omistajana.  Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

Sunborn Eventsin siirtyminen Hartelan tilalle on kaupan kaikille osapuolille mieluisa ratkaisu.

”Hartelan tavoitteena on ollut rakentaa Turkuun ainutlaatuinen tapahtumatalo. Nyt on aika keskittyä rakennusyhtiön ydinliiketoimintaan ja jättää Logomon kehittäminen tapahtuma-alan ammattilaisille”, sanoo Hartela Länsi-Suomi Oy:n toimitusjohtaja Hanna Kolehmainen.

Myös Turun kaupungin omistajaohjausjohtaja, Logomo Oy:n hallituksen jäsen ja Logomon Tapahtumatilat Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jarkko Virtanen sanoo kaupungin olevan erittäin tyytyväinen uuteen omistajaan, joka on halukas kehittämään tapahtumatalon toimintaa yhdessä kaupungin kanssa.

”Logomo on Turulle erittäin tärkeä tapahtumatalo sekä myös kulttuurin koti jo syntyhetkistään lähtien. Uuden omistajan myötä Logomon asema Turun merkittävänä tapahtuma- ja kulttuurikeskuksena vahvistuu entisestään”, Virtanen sanoo.

Takaisin uutisiin