: Skip to main content

Heikki Kinnunen ja Ilkka Heiskanen loistavat Teatron kevään teatteritapauksessa. Sakari Kirjavaisen ohjaama viiden teatterin yhteistuotanto Arvoituksellisia muunnelmia on tarina kahden miehen kohtaamisesta, menneisyyden perkaamisesta – ja rakkaudesta.

Eric Emmanuel Schmittin näytelmä liikkuu kahden miehen ympärillä. Tarina alkaa, kun toimittaja Erik Larsen (Heiskanen) saapuu haastattelemaan nobel-kirjailija Abel Znorkoa (Kinnunen) tämän uudesta kirjasta.

–Ja tämän enempää näytelmästä ei oikeastaan voi kertoa paljastamatta liikaa, kommentoi toinen pääosaesittäjä Heiskanen.

–Mutta sen voin sanoa, että kyseessä on ehkä kiinnostavin juoni, missä olen ollut mukana.

Loistava näyttelijäkaksikko herättää tarinan henkiin

Arvoituksellisia muunnelmia tapahtuu yhdessä tilassa. Tärkeämpää, kuin mitä tapahtuu onkin se, mitä sanotaan ja miten.

–Schmittin näytelmä, niin herkullinen kuin se onkin tulkita, on myös vaativa, Heiskanen kertoo.

–Tekstiä on paljon ja siinä on runsaasti käänteitä. Se on koskettava, mutta samalla valtavan hauska. Näytelmä rakentuu kahden aivan erilaisen ihmisen varaan, joita yhdistää merkittävä, mutta myös yllättävä tekijä.

–Vielä on sanottava, että Heikin kaltaisen loistavan näyttelijän kanssa esiintyminen on yhtä juhlaa – mielettömän hauskaa. Hänen kanssaan esitystä ei tarvitse näytellä, vaan sen voi elää, Heiskanen päättää.

Yhteistuotanto luo uudenlaisia mahdollisuuksia

Arvoituksellisia muunnelmia on viiden kotimaisen teatterin yhteistuotanto. Mukana ovat Helsingin Kaupunginteatteri, Hämeenlinnan Teatteri, Kuopion Kaupunginteatteri, Logomo ja Riihimäen Teatteri.

Näytelmä on ennen Logomoon tuloa kiertänyt jo Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Riihimäellä. Yhteistuotannon etuna on, että se mahdollistaa näytelmälle riittävän määrän esityksiä olematta kuitenkaan taloudellisesti liian raskas yksittäiselle teatterille.

Näytelmän ensi-ilta on Teatrossa 7. helmikuuta ja sen kesto on noin kaksi tuntia

Takaisin uutisiin!