: Skip to main content

Kongressikaupunki Turun kesän suurin kongressi eli ESEB 2019 starttasi maanantaina Logomossa! Kongressi edustaa evoluutiobiologian alaa ja se kerää Logomoon 1300 delegaattia, yhteensä 72 eri maasta.

Turku on ollut jo 15 vuotta Suomen johtavia kongressikaupunkeja. Turussa järjestetään vuosittain 50–80 kansainvälistä tieteellistä kongressia. Tällä viikolla Turun yliopisto järjestää yhdessä European Society for Evolutionary Biology -yhdistyksen kanssa kansainvälisen kongressin evoluutiobiologiasta Turun Logomossa. The 2019 Congress of the European Society for Evolutionary Biology (ESEB2019) kokoaa yhteen yli 1300 evoluutiobiologia 72 maasta. ESEB2019 on yksi suurimmista Turussa järjestetyistä tieteellisistä kokouksista ja sen arvioidaan tuovan Turkuun 2.3 miljoonaa euroa matkailutuloa.

Evoluutiobiologien laaja tutkimuskenttä

ESEB2019-kongressin ohjelma on monipuolinen, sillä evoluutiobiologien tutkimuskenttä on laaja. Evoluutiobiologit selvittävät esimerkiksi eliölajien kykyä sopeutua jatkuvasti muuttuviin olosuhteisiin, mikä on tärkeää ilmastonmuutoksen ja luonnon köyhtymisen hidastamisen kannalta. ESEB2019-kongressin aiheet kattavat monipuolisesti myös esimerkiksi ihmisen evoluution ja bakteerien antibioottiresistenssin.

Muihin kongresseihin verrattuna ESEB2019 sisältää uutena elementtinä lukiolaisseminaarin. Pienoisseminaariin osallistuu lukiolaisia muun muassa Turun suomalaisen yhteiskoulun lukion luonnontiedelinjalta ja Kaarinan lukion Focus-linjalta.

Vastuullisten arvojen delegaattikassit

Kongressivieraille jaettavat delegaattikassit ommellaan ylijäämä- ja kierrätyskankaista. VisitTurku haluaa viestiä vastuullisuudestaan tuhansille kongressivieraille, joita tieteelliset tapahtumat ja seminaarit vuosittain tuovat kaupunkiin. Osallistujille jaettavat delegaattikassit tilattiin aikaisemmin ulkomailta, mutta nyt kangaskassit ommellaan Turun kaupungin työllisyyspalvelukeskuksen Valmennuspisteessä, joka kuntouttaa ja tukee ihmisiä työelämän tavoitteissaan.

”Delegaattikassit ovat kestävän kehityksen toimenpide ja osoitus Visit Turun yhteiskuntavastuusta. Haluamme näin olla mukana myös Turun kaupungin Hiilineutraali Turku 2029 -projektissa, jolla hillitään ilmastonmuutosta”, kertoo Visit Turun matkailujohtaja Anne-Marget Hellén.