Skip to main content

Uusi alkoholilaki sallii muun muassa alkoholijuomien nauttimisen erilaisten tapahtumien, kuten konserttien ja urheilukisojen katsomossa.

Uutta käytäntöä testattiin Turku Jazz Festivalin yhteydessä, kun musiikin ystävät kokoontuivat Teatroon.

–Vastaanotto oli erittäin myönteinen. Mitään järjestyshäiriöitä ei havaittu ja kaiken kaikkiaan ihmiset vaikuttivat jopa tavanomaista rauhallisemmilta, kertoo festivaalin järjestelyissä mukana ollut Logomon tapahtuma- ja tuotantojohtaja Janne Auvinen.

–Suurin vaikutus oli sillä, että kellään ei ollut kiire juoda, kun juomat pystyi ottamaan mukaansa. Aikaisemmin tuntui, että ihmisten piti kiskoa väliajoilla juomaa kaksin käsin ennen kuin oli taas riennettävä takaisin katsomoon, hän kärjistää.

Alkoholitarjoilu Logomon tapahtumissa

Katsomoihin saa viedä kaikki juomia, joita tapahtumissa myydään. Omat juomat eivät luonnollisestikaan edelleenkään ole sallittuja. Myös tapahtumapaikoilla voi olla omia rajoituksiaan.

–Logomossa juomia saa ottaa mukaansa MOVE 2 -salissa ja Teatrossa järjestettäviin tapahtumiin. Myös Logomo-salin C-katsomoon saa viedä juomia. B-katsomossa tämä ei kuitenkaan ole sallittua, Auvinen kertoo.

Syy B-katsomon juomakieltoon ei kuitenkaan ole lakitekninen vaan pelkästään tekninen.

–B-katsomon liikuttelemiseen käytetään ilmatyynyjä, jotka ovat erittäin herkkiä roskille ja juomille. Ilmatyynyille kaatunut juoma voi jumittaa koko katsomon, joten emme uskalla sallia juomien viemistä sinne. Tutkimme kuitenkin, miten tämä onnistuisi tulevaisuudessa, Auvinen lisää.

Uusia mahdollisuuksia tapahtumajärjestäjille

Kaiken kaikkiaan Auvinen pitää uutta alkoholilakia onnistuneena. Se mahdollistaa aivan uudenlaisten tapahtumien järjestämisen esimerkiksi yrityksille, jotka voivat jatkossa vuokrata tilan ja nauttia juomista ja esityksistä yhtäaikaisesti.

–Uudistus on järkevä ja meidän mielestämme se lähinnä vähentää alkoholinkäytön haittoja, kun psykologinen pakko nopeasti juomiseen poistuu. Tunnelmakin on leppoisampi ja mukavampi, kun sääntelyä on vähemmän, Auvinen tiivistää.

Takaisin uutisiin!