Skip to main content

Tuhat ruokailijaa

Vähävaraisten joulujuhla järjestetään Logomossa tänä vuonna seitsemännen kerran, kun Logomo-saliin katetaan perinteinen jouluateria tuhannelle ruokailijalle.

Logomo yhteistyökumppaneineen tarjoaa veloituksetta sekä tilat juhlaväen käyttöön että osaamistaan tapahtuman järjestämiseksi. Tilaisuuden suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa Operaatio Ruokakassi ry yhdessä vapaaehtoisten kanssa.

– Valmistelut tehdään kuin missä tahansa gaalassa. Mahdollisuudesta osallistua tilaisuuden järjestämiseen tulee aidosti hyvä mieli ja vähävaraisten joulujuhlasta on tullut meille Logomolla jo tärkeä perinne, sanoo Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

Vapaaehtoisin voimin

Logomon turvallisuuspuolesta huolehtiva Securitas on luvannut järjestyksenvalvojiaan tapahtumaan, Sunborn Caterin puolestaan keittiötilat. KLV-palvelut huolehtii Logomon siivouksesta ja Bright puolestaan tilaisuuteen tarvittavan esitystekniikan palveluista. Jokaiselle yhteistyökumppanille on kunnia-asia olla perinteessä mukana.

– Työntekijöille maksetaan toki normaalisti palkkaa, mutta Operaatio Ruokakassille siitä ei kerry mitään kuluja, Rytsä kertoo.

Vähävaraisten joulujuhla Logomossa toteutetaankin lähes 300 vapaaehtoisen voimin. Oman panoksensa juhlien järjestämiseen antavat järjestyksenvalvojien lisäksi keittiöhenkilökunta, tarjoilijat, salin puolella auttavat ja ruokakuljetuksista huolehtivat ammattilaiset.

– Vapaaehtoisia on ollut tarjolla paljon, ihmisiltä löytyy hyvää mieltä ja halua auttaa. Myös Logomon lahjan arvo on huikean iso, kiittää Operaatio Ruokakassin toiminnanjohtaja Jari Niemelä.

Operaatio Ruokakassi ry on vuonna 2008 perustettu turkulainen pääosin vapaaehtoisvoimin toimiva avustusjärjestö.

Mahdollisuudesta osallistua tilaisuuden järjestämiseen tulee aidosti hyvä mieli ja vähävaraisten joulujuhlasta on tullut meille Logomolla jo tärkeä perinne.

- Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä

Silmänruoka viimeistelee kattauksen

­Vähävaraisten joulujuhla järjestetään tänä vuonna jo 24. kerran. Ennen Logomoa tilaisuus pidettiin Puolalan koululla, jossa tilan pienemmän koon vuoksi kattauksia piti järjestää kaksi. Logomo-saliin toteutettavaan juhlakattaukseen mahtuu tuhat ruokailijaa yhtä aikaa.

Juhlaan saadaan lahjoituksina komea kattaus perinteisiä joulupöydän antimia, kuten laatikoita, lohifileitä, rosollia sekä kinkkua ja kalkkunaa. Tärkeää on myös silmänruoka: juhlatunnelmaan panostetaan sekä kattauksessa että koristelussa.

– Logomossa on kaikki aina viimeisen päälle laitettu: on pöytäliinat ja posliinit. Koristelu on iso osa juhlaa, Niemelä sanoo.

Vähävaraisten joulujuhla

Logomossa maanantaina 23.12.2019 kello 17. Paikalle voi saapua kello 16–17.30.