Skip to main content

Vastuullinen edelläkävijä

Logomo kompensoi tapahtumakeskuksen jätehuollosta aiheutuvan hiilijalanjälkensä osallistumalla hiilineutralisointihankkeisiin. Käytännössä se tarkoittaa, että Logomo tukee sertifioituja metsityshankkeita, jotka mahdollistavat hiilinielujen lisäämisen.

– Vastuullisuus on meille tärkeä arvo ja teemme konkreettisia asioita sen eteen. Jätehuollosta huolehtiminen kestävällä tavalla on yksi esimerkki vastuullisuudesta, sanoo Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä.

Hiilijalanjäljen kokoon vaikuttavat jätteiden kuljetuksesta ja käsittelystä aiheutuneet kasvihuonepäästöt.

– Kun lajittelu ja kierrätys on hoidettu kuntoon, loput päästöt mitataan ja kompensoidaan metsityshankkeen avulla. Käytännössä se tarkoittaa metsityshankkeisiin osallistumista Lassila & Tikanojan Hiilineutraali jätehuolto -palvelun kautta, yksikönpäällikkö Jari Mannevuo Lassila & Tikanojalta kertoo. Lassila & Tikanoja auttaa Logomoa kehittämään lajitteluaan ja kierrätystään.

Tekoja ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi

Lopputuloksena on täysin hiilineutraali jätehuoltopalvelu, josta Logomolle on myönnetty Hiilineutraali jätehuolto -tunnus. Tunnus kertoo asiakkaille, tapahtumavieraille ja sidosryhmille, että Logomo työskentelee konkreettisesti myös ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

– On sanottu, että vastuullisuus alkaa siitä, mihin laki loppuu ja se pitää paikkansa. Se, mitä tekee lain määräysten yli, ratkaisee, Mannevuo sanoo.

Takaisin uutisiin

Muovi kiertoon Logomossa

Byrån ja Konttorin puolella sijaitsevissa toimitiloissa on aloitettu muovin erilliskeräys vuoden 2019 loppupuolella. Tähän saakka eväiden muovikääreet olivat joutuneet sekajätteen mukana poltettavaksi, mutta nyt erilliskeräykseen päätyvät kuluttajamuovipakkaukset viedään Fortumin Riihimäellä sijaitsevalle muovijalostamolle.

Muovinkeräyksen järjestäminen toimitiloissa on paitsi vastaus vuokralaisilta tulleeseen toiveeseen myös yksi tapa huolehtia ison tapahtumakeskuksen vastuullisuudesta.

Lue lisää