Valmistelua työpisteellä, opastamista tapahtumapäivänä
Kun artisti saapuu tapahtumakeskus Logomoon, häntä kiinnostavat tavalliset asiat: mistä löytyy pukuhuone, entä esiintymislava tai jotain haukattavaa. Näissä asioissa esiintyjää auttaa tuotantokoordinaattori Eetu Roumio, jonka toimenkuvaan kuuluu vastaanottaa artisti ja opastaa häntä talon saloihin.
”Näytän talossa paikat ja neuvon, miten tiloissa pääsee kulkemaan. Samalla käydään tapahtuman aikatauluja läpi”, Roumio kertoo.
Roumio valmistautuu jokaisen esiintyjän kohtaamiseen etukäteen. Työpisteen ääressä suunnitellaan, mitä kunkin tapahtuman kohdalla on otettava huomioon esimerkiksi tarvittavan tekniikan suhteen. Sopimuksista käydään läpi, mitä esiintyjän kanssa on lyöty lukkoon ja valmistellaan tilat sen mukaan.
Kohtaamiset artistien kanssa ovat työn suola, varsinkin, jos esiintyjä osuu omaan makuun.
”Raskaan musiikin puoli on lähellä omaa sydäntä. Kun Insomnium saapui keikalle Logomoon, halusin ehdottomasti mukaan projektiin. Bändin jäsenet olivat leppoisia rokkikukkoja kaitsea”, Roumio sanoo.
Myyntineuvottelija esittelee parhaat vaihtoehdot
Esiintyvien artistien lisäksi Logomon tilat ovat päivittäin myös esimerkiksi kokousjärjestäjien suosiossa. Myyntineuvottelija Suvi Arola vastaa asiakkaiden tiedusteluihin ja tarjouspyyntöihin sekä esittelee tarvittaessa tilavaihtoehtoja paikan päällä.
Koronaepidemian vuoksi Logomossa noudatetaan viranomaisten ohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä.
”Tapahtumavieraiden turvallisuudesta kannetaan vastuuta esimerkiksi tilojen hygieniasta tehostetusti huolehtimalla, ja käsidesimahdollisuus on järjestetty kaikkiin kokoustiloihin. Kokoustarjoiluiksi on mahdollista valita take away -tuotepaketteja”, Arola kertoo.
Logomon 1 300 tapahtumapäivää vuodessa varmistaa sen, ettei yksikään työpäivä ole samanlainen. Mukautuvat tilat soveltuvat niin hääjuhlien pitopaikaksi kuin suurten yritystilaisuuksien näyttämöksi.
”Jo myyntineuvottelijan paikkaa hakiessani korostettiin sitä, että päivät ovat hyvin erilaisia. Se on ollut kuitenkin enemmän positiivinen yllätys: tykkään siitä, että työssä tapahtuu ja tulee uusia asioita”, Arola sanoo.

Harjoittelu Logomossa auttoi työelämään
Suvi Arola palkattiin myyntineuvottelijan pestiin alkuvuodesta.
”Aloin äitiysloman jälkeen etsiä töitä ja mietin, missä viihtyisin hyvin. Myyntineuvottelijan paikkaan oli paljon hakijoita, joten oli erityisen ihanaa, että juuri minut valittiin.”
Myös Roumiolle työpaikka Logomon tuotantokoordinaattorina on tuore, mutta talo sitäkin tutumpi. Keväällä 2018 Roumio suoritti kulttuurituotannon koulutusohjelmaan kuuluneen viiden kuukauden pituisen päättöharjoittelun Logomossa.
”Silloin aloitin tuotannon harjoittelijana samoihin aikoihin, kun The Voice of Finlandin kuvauksia tehtiin Logomossa. Pääsin hyppäämään niin sanotusti heti syvään päähän ja näkemään Logomon parhaat puolet”, Roumio muistelee.
Roumio on työskennellyt myös Espoon kaupunginteatterilla.
”Logomosta saamani työkokemus ja kontaktit auttoivat työelämään, ja oli helppo palata tänne nyt tuttuihin kuvioihin. On mieletön juttu itselleni, että olen päässyt näin koviin hommiin heti koulun jälkeen”, 24-vuotias Roumio iloitsee vakituisesta työpaikasta.
Tiimin innostus välittyy asiakkaalle
Logomon toimitusjohtaja Päivi Rytsä on ylpeä asiantuntijatiimistään. Rytsä muistuttaa, että työntekijöiden erilaiset osaamiset ja taustat mahdollistavat sen, että tapahtumatalo pystyy palvelemaan asiakkaitaan entistä monipuolisemmin sekä myynnissä että tuotannon puolella.
”Jokainen yritys tarvitsee uusia näkökulmia kehittäessään toimintaansa. Olemme saaneet hyvää palautetta, että innostuneen tiimin fiilis välittyy asiakkaalle saakka.”