Logomo rakensi oman studion Teatron tiloihin
Verkossa isojen tapahtumien järjestäminen onnistuu turvallisesti ja niihin on helppo osallistua mistä päin maailmaa tahansa. Uusi tapa toteuttaa yritystilaisuudet ja seminaarit on striimaus, jossa sisältö jaetaan osallistujille verkon välityksellä.
Hybriditilaisuuksissa osa tilaisuuteen kutsutuista voi osallistua tapahtumaan paikan päällä, osa omalta laitteeltaan etänä.
– Monilla suurilla yrityksillä on esimerkiksi yhtiökokousten tyyppisiä tilaisuuksia, jotka on jo lainsäädännön vuoksi pidettävä. Kokoontumisrajoitukset voivat kuitenkin tällä hetkellä estää tapahtumien järjestämisen aiemmin totutulla tavalla. Striimaus tarjoaa tapahtumien järjestämiseen turvallisen tavan, sanoo Logomon myyntipäällikkö Elina Tikkakoski.
Virtuaalisessa tapahtumatalossa toimivat kaikki sisällöt
Logomon striimausstudio rakennettiin 400-paikkaiseen Teatro-saliin. Tilan ideoinnista ja toteutuksesta vastasi Logomon tekniikkakumppani Bright.
– Logomo tarjoaa puitteet, jossa tapahtumajärjestäjä voi jakaa viestinsä turvallisesti ja laadukkaasti, Bright puolestaan teknisen alustan, sanoo Brightin brändi- ja markkinointijohtaja Juho Hiidenmaa.
Bright on Pohjoismaiden johtavana tapahtumatekniikan asiantuntijana rakentanut useita studioita tapahtumajärjestäjien käyttöön.
– Striimauksena on toteutettu esimerkiksi mediamyynnin asiakastapahtumia, henkilöstölle tai sidosryhmille suunnattuja tilaisuuksia sekä viihteellisiä esityksiä kuten levynjulkaisuja ja keikkoja, Hiidenmaa kertoo.
Elina Tikkakoski uskoo, että striimaus tulee jäämään tapahtumajärjestämisen muodoksi myös koronakriisin jälkeen.
– Striimaus on aito vaihtoehto järjestää tapahtuma myös jatkossa. Se lisää tapahtuman saavutettavuutta, ja kansainvälisiin kongresseihin sekä yritystilaisuuksiin osallistujat tai osa puhujista saadaan nyt helposti paikalle.
Palvelupaketti jää pysyväksi vaihtoehdoksi
Asiakkaalta striimaus ei vaadi erityisosaamista, mutta pohjatyöt on silti tehtävä huolellisesti.
– Valmiiksi paketoidussa kokonaisuudessa alan ammattilaiset huolehtivat teknisistä yksityiskohdista, mutta myös striimaustilaisuus vaatii etukäteissuunnittelua, jotta sille saadaan asiakkaan toivoma sisältö ja ilme, Elina Tikkakoski muistuttaa.
Tikkakosken mukaan palvelupaketti striimattujen tapahtumien järjestämiseen jää pysyvästi Logomon valikoimiin.
– Tapa toteuttaa tapahtumia verkossa on paitsi kustannustehokas malli asiakkaalle myös mahdollisuus tukea kestävää kehitystä, kun osallistujien ei välttämättä tarvitse ostaa lentolippuja seminaaria varten, sanoo Tikkakoski.
Myös kasvokkain kohtaamiseen liittyvät kokoontumisrajoitukset helpottuvat kesäkuun alussa. Valtioneuvoston periaatepäätöksen mukaisesti yleisötilaisuuksien henkilömäärärajoitus muuttuu nyt voimassa olevasta 10 henkilöstä enintään 50 henkilöön. Myös tilaisuuksia, joihin osallistuu alle 500 vierailijaa voi erityisjärjestelyin järjestää. Tilaisuuksissa noudatetaan viranomaisten ohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä.
– Logomossa kokoustaville on käytössä 11 eri kokoista tilaa, joista jokaiseen on oma sisäänkäynti. Tilavaihtoehdot mahdollistavat esimerkiksi turvaväleistä huolehtimisen osallistujamäärästä riippumatta, Tikkakoski kertoo.